Publicat de: tomescu | noiembrie 26, 2009

Linistea de dupa alegeri


La alegerile din 6 decembrie trebuie sa votam raul cel mai mic. Asta e clar. Dar care este el? Am imaginat un scenariu cu Geoana presedinte, cel care ne promite liniste. Nu stiu de ce, sau poate stiu, asta ma duce cu gandul la Ion Iliescu, pentru ca si el, in special in ultimul lui mandat, ne-a propus asta. Si am avut liniste. Acea liniste la umbra careia PSD-ul a ajuns partid stat si impotriva caruia am votat in 2004. Senzatia aceea de sufocare n-a disparut nici acum pentru cei care au memoria lunga.

Dar sa revin la ceea ce am imaginat.

Geoana presedinte. Majoritate parlamentara garantata de impartirea corecta si acceptata de toti, a beneficiilor de a fi la putere, ca doar nu de dragul nostru se bat toti politicienii pentru ea. Asigurarea unei „linisti” mass-media garantata de televiziunile lui Voiculescu (ca doar nu pentru performantele politice, PAC a fost primit in alianta cu PSD) si poate a lui SOV. „Liniste” va fi si in ziarele patronate de ei. Opozitia va fi slaba si nu va avea acces la mijloacele mass media decat sporadic. Gadea va face emisiuni despre cultura rapitei. Radu Tudor va citi DEX-ul pentru a intelege si el, in fine, care este sensul cuvantului „funciar”, ca sa  nu-l mai foloseasca gresit. Stan va face analize literare si stilistice pe stirile Antena 3. Ciutacu le va spune vorbe grele doar aurolacilor din parcare. Doar Badea va face ce stie el mai bine. Probabil singura emisiune care va avea mai mult de trei telespectatori. Asta in cazul in care nu va fi dat afara pentru tulburarea linistii nationale.  In spatele „sticlei”, firmele PSD vor lucra, in liniste, impreuna cu firmele PNL si PDL pentru „binele” nostru, asa cum fac dintotdeauna, ca doar vor mai fi campanii electorale de finantat.

In fata unui astfel de scenariu nu ma pot simti convenabil in pielea mea de alegator. Cu Basescu presedinte si cu ceilalti in opozitie ar mai putea exista un echilibru. Niciunii n-ar putea sa derapeze foarte mult. Sa aleg linistea sau echilibrul de forte? Nu vreau insa nici sa-l votez pe Basescu, asa incat trebuie sa aleg raul cel mai mic. Sa emigrez.


Lasă un comentariu

Categorii