Publicat de: tomescu | octombrie 6, 2010

OUG 50, avizată pozitiv de deputaţii din Comisia economică: informarea clienţilor se va face pe suport scris, băncile pot impune doar patru tipuri de comisioane


Deputaţii din Comisia economică au avizat pozitiv, cu unanimitate de voturi, OUG 50 privind contractele de credit pentru consumatori, ei adoptând, totodată, şi 98 de amendamente la prevederile iniţiale ale acesteia.

Preşedintele Comisiei economice din Cameră, deputatul PSD Mihai Tudose, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că amendamentele adoptate au privit atât chestiuni tehnice, cât şi probleme de fond şi principii de aplicare a ordonanţei.

„Ordonanţa priveşte transpunerea în legislaţia românească a unei directive europene, care are ca scop transparenţa în creditare şi nu micşorarea dobânzilor, aşa cum greşit a fost înţeles”, a ţinut să sublinieze Mihai Tudose.

În ceea ce priveşte aspectele tehnice amendate de deputaţii din Comisia economică, Tudose a precizat că s-a renunţat la informarea clienţilor pe „suport solid” şi s-a trecut la „informarea în scris” de către instituţiile de creditare.

Cititi mai multe AICI.


Lasă un comentariu

Categorii